Shockwave – AWT terapija akustičnim talasima

Shockwave – AWT terapija akustičnim talasima (Acoustic Wave Therapy)

Najsavremenija i najefikasnija terapija protiv celulita Akustični ili Shockwave talasi.

Akustični talasi se sa velikim uspehom koriste u medicini jos od 1980. godine  za razbijanje kamena u bubregu i kod tretiranja sportskih povreda, sve dok lekari nisu uočili da deluju i na celulit. Najnovija otkrića i opsežna istraživanja u oblasti estetske medicine dovela su do razvoja Shocwave – AWT aparata za borbu protiv celulita.

Naučno dokazana i klinički testirana, AWT anticelulit terapija akustičnim talasima efikasno uklanja celulit i poboljšava elastičnost kože kroz brz, neinvazivan, bezbolan i komforan postupak.

Dejstvo AWT terapije:

Terapija shockwave AWT akustičnim talasima koristi kinetičku energiju, koja se posebnom tehnologijom pretvara u akustični talas velikog pritiska za tretiranje dva najveća uzroka za pojavu celulita kod žena: fibrozu vezivnog tkiva oko koje se gomilaju masne naslage i protruziju (ispupčenje)  masnoće u donje slojeve dermisa.

Shockwave-AWT proizvodi talas koji prodire duboko kroz kožu i doseže do fibroznih tvorevina nastalih oko vezivnog tkiva, koja su ujedno i najveći razlog stvaranja celulita. Akustični shockwave talas podstiče proizvodnju kolagena, a time dolazi do opuštanja i razbijanja stvrdnutih vlakana što vraća koži glatkoću i daje joj zategnuiji izgled, a ujedno se oslobađaju začepljene masti, voda i toksini. Ovaj proces stimuliše nerve i povećava protok krvi u tretiranim oblastima, što proizvodi nove i deblje lance kolagena koji kožu čine dodatno zategnutijom i glatkom.

Akustični AWT- shockwave talasi izazivaju vibriranje vezivnog tkiva u području koje se tretira i pospešuju izgled kože tako što utiču na to da se vezivno tkivo isteže i poveća svoju elastičnost, te kožu čine glatkom, čvršćom i zategnutijom. U 90% slučajeva povećanje elastičnosti kože nastavlja se i do šest meseci nakon što se završi sa serijom tretmana. Iskustvo je pokazalo da koža koja se tretira akustičnim talasima vrlo brzo vraća tonus i smanjuje stepen celulita. Svojom sposobnošću da utiče na dva glavna uzroka nastanka celulita, tretman akustičnim talasima je jedinstvena metoda, jer na potpuno bezbedan i bezbolan način oslobađa telo od nepoželjne „narandžine kore”.

Opis tretmana

Akustični udarni talasi – AWT posle samo nekoliko tretmana preoblikuju telo, smanjujući naslage celulita i istovremeno zatežući i tonirajući kožu. To je tehnika koja nadmašuje sve do sada poznate terapeutske metode. Aparat koji koristimo u ovom tretmanu emituje akustične udarne talase visoke energije koji prodiru u različite slojeve kože, istovremeno razbijajući celulit i stimulišući proizvodnju novog kolagena. Dakle, on je idealan za smanjenje celulita, poboljšanje elastičnosti kože i oblikovanje tela.

AWT tretman u proseku traje oko pola sata i jednostavan je – na deo tela zahvaćen celulitom nanosi se kontakt gel, kako bi se osiguralo pravilno uvođenje akustičnih talasa u telo bez gubitka energije i lagano se prelazi preko ugrožene (problematične) regije.

Ovakav vid terapije može tretirati sve delove tela – stomak, zadnjicu, bokove, ruke. Potrebno je šest do 12 tretmana da bi se postigli vidljivi i dugoročni rezultati. Značajna poboljšanja vidljiva su već nakon 3 do 4 tretmana.

Efekti  AWT terapije:

  • Anticelulit terapija
  • Smanjenje obima
  • Limfna drenaza
  • Učvršćivanje kože
  • Dodatno pospešuje rezultate liposukcije
  • Zateže vezivno tkivo
  • Poboljšava izgled i podmlađuje kožu
  • Ublažavanje strija

Kome se preporučuje AWT terapija:

AWT terapija može da se primeni na pacijente bilo koje starosti. Koristi se za anti-celulit terapiju (celulit stadijuma I do III), učvršćivanje mišićnog i vezivnog tkiva, limfnu drenažu.

AWT tretman bi trebalo da bude upotpunjen polučasovnim fizičkim vežbama, niskokaloričnom dijetom i unošenjem dva do tri litra tečnosti svakog dana, da bi se nagomilani toksini lakše izbacili iz organizma.

Kome se ne preporučuje AWT terapija:

Terapija akustičnim talasima se ne preporučuje trudnicama, dojiljama, osobama koje imaju probleme s venama, ljudima koji boluju od osteoporoze i onima koji imaju teške dekompenzacije srca. Ne primenjuje se kada je metal u polju prostiranja (veštački kuk, šrafovi u kolenu), hemofiličarima i na pacijentima čije su povrede sveže.

Nuspojave terapije mogu biti modrice (površinske), ali one već nakon par dana tretiranja odgovarajućim kremama nestaju.