Hijaluronski fileri

image001

Hijaluronski fileri predstavljaju hijaluronsku kiselinu u obliku gela.

Hijaluron je supstanca koja se prirodno nalazi u koži dajući joj čvrstinu, jedrinu i hidrantnost. Na žalost, sa godinama ona se troši, koža lica stari i stvaraju se bore.

Suština tretmana filerima je da nadoknadi količinu hijaluronske kiseline koja tokom procesa starenja nestaje.

Hijaluronski fileri poslednjih deset godina postali su zlatni standard kada je reč o popunjavanju bora lica. Brzina zahvata, sigurnost i neposredno vidljivi rezultati glavne su prednosti ovog tretmana. Hijaluronski fileri su namenjeni  tretiranju svih zona lica. Njihovim injektiranjem u kožu postiže se popunjavanje bora, ali i vraćanje izgubljenog volumena (popunjavanje obraza, naglašavanje jagodica, podizanje uglova usana). Takođe se pokazalo da fileri utiču na regeneraciju i stvaranje novog kolagena.

Najvažnije je naglasiti da hijaluronski fileri omogućavaju postizanje i zadržavanje pirodnog izgleda lica.

Pored popunjavanja bora, hijaluronska kiselina u vidu hijaluronskih filera koristi se kod popunjavanja, tj povećanja i korekcije usana. Ovo je najbolji vid popunjavanja i povećanja usana, pre svega jer je hijaluron pouzdan filer pošto je prirodan, ne izaziva alergije, a rezultati se vide odmah.

Pored visoke stručnosti i iskustva lekara koji radi filere u istoj meri je bitan i kvalitet i prečišćenost supstanci (filera koji se unose u kožu). Zato u našem salonu koristimo Teosyal i Restylane napoznatije svetske brendove kada je reč o hijaluronskim filerima.

 

Primena hijaluronskih filera

Za različite tipove bora koriste se hijaluronski fileri različite gustine i molekularne mase.image003

Bore izmedju obrva (glabela): Ove bore se uspešno uklanjaju kombinacijom hijalurona i botoksa. Botoksom se privremeno blokiraju mišići odgovorni za mrštenje, a hijaluronom se već postojeće bore popunjavaju.

Bore od nosa do usana (nazolabijalne)Nazolabijalne bore se najbolje otklanjaju primenom hijalurona. Ovde je važno koristiti hijaluron veće gustine kako bi postignut efekat duže trajao.

Bore oko očiju:  Ove bore se otklanjaju primenom hijalurona lagane gustine.

Obrazi: Jedrina obraza postiže se u kombinaciji sa tretiranjem predela jagodica.

Bore oko usana: Ove bore se lepo mogu popuniti najfinijim hijaluronskim filerom. Ovaj tip bora je neophodno tretirati što ranije, jer vremenom koža u njima atrofira i teže se otklanjaju.

Povećanje i korekcija usana: Ovo je najbolji vid popunjavanja i povećanja usana, pre svega jer je hijaluron pouzdan filer, pošto je prirodan ne izaziva alergije, a rezultati se vide odmah.image005

Koliko traje dejstvo hijaluronskih filera?

Aplikovana hijaluronska kiselina posle nekog perioda počinje postepeno da se razgrađuje putem prirodnog metabolizma, tako da je zato njeno trajanje po ubrizgavanju u bore ograničeno na 9-15 meseci.

Neželjeni efekti

Neželjeni efekti su minimalni i uglavnom se odnose na lokalnu reakciju na mestu uboda blagi hematom, otok ili crvenilo. Prolaznog su karaktera i traju 2-3 dana.

Mere opreza

Nakon tretmana filerom preporučuje se izbegavanje: saune, direktno izlaganje suncu i odlasci u solarijum 7-10 dana.

Kada ne treba koristiti filere?

  • tokom trudnoće i laktacije
  • infekcije kože na mestu primene